Over Glenn

Profielfoto.png
Glenn van Straalen
NAAM:
 
Geboortedatum
 
30-09-2000
Woonplaats
 
Hoogkarspel

Team

EAB Racing Team

Motor

Yamaha R6

Klasse

WK Supersport

Doel

Top vijf in de einstand van het WK Supersport 600

2022
glenn.png

Glenn begint zijn racecarrière als hij zes jaar oud is. De eerste meters worden gemaakt op de minibike op de kartbaan van Grootebroek, nabij zijn geboorteplaats in Hoogkarspel. Na 2007 en 2008 veel te hebben getraind sluit Glenn zijn twee leerjaren af. De strijdlustige van Straalen maakt in 2009 zijn opwachting in het Nederlands kampioenschap minibike. Hier rijdt hij destijds voor het DSF Racing team. Enkele jaren later begint Glenn zijn eerste successen te boeken. In het jaar van 2012 pakte hij enkele podiumplaatsen, het jaar daaropvolgend weet Glenn met overmacht de Nederlands kampioen te worden in de standaard 40 klasse. Met maar liefst vijftien overwinningen van de totaal achttien wedstrijden mocht hij zich kronen tot kampioen. Hetzelfde kunstje herhaald Glenn in 2014, maar dan wordt hij Europees kampioen in de Open 40 klasse.

De stap richting het grote circuit

Na meerdere succes in de minibikes maakt de vijftienjarige Glenn in 2015 de overstap richting het grote circuit. Hij komt uit in het KTM RC BeNeLux kampioenschap. Tijdens de eerste wedstrijden rijdt Glenn rond de punten maar naarmate het seizoen volgt maakt hij veel progressie en weet hij zelfs een paar keer op het podium te finishen.

 

In 2016 is het doel helder, namelijk; kampioen worden. Na een spannend seizoen met de nodige gevechten wordt Glenn met één punt verschil op nummer twee kampioen in de KTM RC BeNeLux Cup, wat een geweldig seizoen. Hetzelfde jaar maakt hij ook zijn eerste meters op een 600cc machine. Hij komt uit in de NK Supercup 600, waarbij hij veel leert en constant progressie weet te maken. Ondanks dat hij twee wedstrijden moest missen werd de coureur uit Hoogkarspel achtste in de eindstand

2008.png
cr2410150097.JPG

Dubbelkampioen

In 2017 zijn de ogen wederom gericht op het de KTM RC Cup BeNeLux kampioenschap en het NK Supercup 600 kampioenschap. Glenn kent inmiddels beide machines en is gebrand op goede resultaten. Die goede resultaten kwamen dan ook vanzelf, het seizoen verliep zelfs zo goed dat hij deze keer in beide kampioenschappen kampioen wordt. Daarnaast mocht Glenn ook deelnemen aan de KTM World Final, waarbij de beste vijf coureurs van ieder land mochten deelnemen. De eerste race mocht hij de hoogste trede op het podium beklimmen maar tijdens race twee crashte hij uit de wedstrijd. Ik moest hier genoegen nemen met derde plek algemeen. Daarbij mocht Glenn middels een wildcard deelnemen aan het WK Supersport 300 op het TT Circuit in Assen. Vanaf een zestiende plaats wist hij met de Honda motorfiets naar een prachtige tweede plaats te rijden. Indrukwekkend voor zijn allereerste weekend in het wereldkampioenschap.

De stap richting het WK

De stap richting het wereldkampioenschap wordt in 2018 gemaakt. Glenn rijdt het WK Supersport 300 kampioenschap op de bekende KTM RC 390 machine. Hij kent een goed debuut jaar in de lichtgewicht klasse. Na zijn podium in 2017 met een wildcard wordt Glenn in 2018 derde tijdens zijn thuiswedstrijd op Assen. Gedurende het seizoen laat Glenn zich veel in de kopgroep zien, wat uiteindelijk resulteerde in een negende plaats in de eindstand.

 

Vervolgens werd al gauw de sprong richting het prestigieuze WK Supersport 600 kampioenschap gemaakt. Hij komt uit voor het EAB Racing team op een Kawasaki ZX-6R.  In 2019 wist hij tijdens zijn debuutjaar in deze klasse een negende plaats te scoren op het TT Circuit in Assen. Hij laat tijdens het seizoen goede vooruitgang zien waar een negentiende plaats in het kampioenschap uitvloeide.

01_Phillip Island_Saturday_2019_WorldSSP_Van Straalen_GB56051
van-Straalen_Schneider8022
OW Cup Assen 23-9-2017 foto Henk Teerink (11)
13_Losail_WorldSSP_2018_Thursday_Van Straalen_DSC2087
17AZ3-3450

Vier verschillende
kampioenschappen

In 2020 keert Glenn terug richting het WK Supersport 300. Echter door de coronapandemie krijgt het wegraceseizoen een flinke opschudding en zo ook Glenn zijn seizoen. De motorsportkampioenschappen komen laat opgang en Glenn rijdt in één seizoen in wel vier verschillende categorieën. Te beginnen in de WK Supersport 300, vervolgens keert hij terug in het WK Supersport 600. Maar daarnaast rijdt Glenn ook in het Duitse IDM Supersport 600 kampioenschap als het Nederlandse NK Supercup 600 kampioenschap.

Na een veelbewogen 2020 wil Glenn zich richten op één kampioenschap. Hij kiest ervoor om van start te gaan in het Duitse IDM Supersport 600 kampioenschap. Hij kent hier meerdere podiumplaatsen, waarbij hij tijdens zijn thuiswedstrijd een dubbele overwinning op zijn weet te schrijven. Het laatste raceweekend in Hockenheim laat hij aan zich voorbijgaan. Hij krijgt de kans om voor het EAB Racing Team van start te gaan voor de laatste vijf wedstrijden om het WK Supersport 600 kampioenschap.

Het IDM Supersport 600

WK Supersport 600 met het EAB Racing Team

Dit jaar is Glenn van Straalen actief als vaste deelnemer in het WK Supersport 600 kampioenschap. Hij komt uit voor het Nederlandse EAB Racing Team rijdend op een Yamaha YZF-R6 waarmee hij op jacht gaat naar top klasseringen.

Glenn van Straalen scoort zijn beste resultaat in het WK Supersport 600.jpg