Glenn :

Kwalificaties

 

De eerste kwalificatie was bewolkt maar droog. Langzamerhand kwam ik al meer in me ritme. Het plan was om met een snel groepje te rijden en samen snelle rondetijden te rijden. Later kwam ik pas bij het groepje doordat ik op mijn eigen tempo ging opbouwen. Uiteindelijk ging ik voor me zelf en zette ik de snelste tijd neer. 2 secondes los van de rest! Erg goed gevoel op de droge baan.
De tweede kwalificatie was het al een tijdje aan het spetteren, maar toen ik de baan op ging, zette de regen door. Een flinke onweersbui kwam over het circuit en dat betekende dan dat ik op Pole Position stond. De rest van de sessie niet gereden.

 

Race

De race begon dus op een natte baan. Waar ik een half uur eerder nog een kleine schuiver maakte door de gladde omstandigheden met de Honda, was ik klaar voor de race met de KTM! Op een nat Assen gaat het mij niet altijd gemakkelijk af door geen vertrouwen van de banden. Bij de KTM hebben we namelijk geen regenbanden. Met start was de achterband al veel aan het spinnen en kwam dus niet goed vooruit en ging als 4e de eerste bocht in. Uiteindelijk gingen de rondetijden meer omlaag en kwam ik over de finish als 9e. Een erg matige start van het seizoen, maar wel laten weten waar ik sta in droge omstandigheden

Please reload

KTM RC390 Cup Race 2 : Assen 29-30 april 2017

1/1

Please reload

Wildcard WSBK SSP 300 Assen

1/1

Please reload