Wildcard WSBK SSP 300 Assen

1/1

Please reload

1/1

Please reload

Glenn:

Trainingsdag

Vrijdag hadden wij een track Day waarbij we 5 sessies van 20 minuten reden. Het was bewolkt en door een beetje regen had ik de tweede sessie niet gereden. De ochtendsessie gingen erg goed en zat er lekker op. S ’middags was het wat beter weer. Met de 4e sessie ging ik met een nieuwe achterband de baan op. In deze sessie had ik mijn rondetijd verbeterd naar 1.45,6!! Dat was gelijk al 1 seconde sneller dat mijn snelste van vorig jaar. De laatste sessie kon ik deze nog meer omlaag krijgen en uiteindelijk eerste van de dag met een tijd van 1.45,2! Met een goed gevoel ging ik naar de zaterdag!

 

Kwalificaties

De hele nacht had het erg hard geregend en dus lag er voor de eerste kwalificatie een natte baan. Toen ik de baan op ging zag ik al dat het toch wel snel aan het opdrogen was. Evengoed op regenbanden gebleven en heb ik mij weer constant voor laten zien. Ik had eigenlijk het idee dat we wel naar slicks konden wisselen, maar daar was ik te laat voor. Evengoed een verstandige kwalificatie geëindigd op achter de twee World Supersport coureurs op P3 (+0,671)!!

Met de tweede kwalificatie waren op het begin een aantal spatten, maar dat maakte niets uit. Ik had gelijk wel een lekker tempo, maar een optimale ronde kon ik niet rijden. Ik reed met een achterband die we voor de 3e sessie er op hadden, dit maakte net een klein verschil dat ik niet aan de tijd voor vrijdag kon komen. Uiteindelijk met een tijd van 1.46,8 vanaf P8 de race in (+1,631).

Race

De race ging van start om 15.05. Ik had natuurlijk beetje dubbele gevoelens, omdat ik van P8 moest vertrekken, maar ik wist dat de snelheid er in zat. Met een erg goede start zat ik op P5 na de eerste bocht! Vervolgens stoomde ik op en kwam ik gelijk op een prachtige wijze als eerste de eerste ronde door!! Vervolgens wist ik een gaatje te slaan en ik reed de gehele wedstrijd constant 1.44 laag! Uiteindelijk kwam ik over de finish na 10 ronde met 4 seconde los van de World Supersport coureurs over de streep. Diegene die voor mij in het kampioenschap mee telt kwam zelfs 9 seconde achter mij over de finish! Wat een fantastisch resultaat! Hiervoor wil ik natuurlijk het team en sponsors bedanken dat ik deze prachtige prestatie kon neerzetten dit weekend!

Please reload