Scott Deroue heeft ook de tweede wedstrijd in het WorldSSP300 kampioenschap gewonnen. De gehavende coureur hield zijn hoofd koel in de chaotische wedstrijd op het TT Circuit Assen. Glenn van Straalen zorgde met zijn tweede plaats voor een Nederlandse dubbel en Alfonso Coppola mocht als derde mee naar het podium. Robert Schotman en Finn de Bruin haalden de finish niet. 

Na de start vormde al snel een grote kopgroep van bijna twintig rijders. Robert Schotman werkte zich al snel naar de leiding van de wedstrijd, terwijl Deroue veel plaatsen moest toegeven. Ook Finn de Bruin mengde zich in de slipstream van Schotman voor de voorste posities.

Het werd een tombola van inhaalmanoeuvres en slipstream gevechten waarbij elke bocht meerdere keren van positie gewisseld werd. Dit leidde ook tot een aantal valpartijen van onder andere Bastianelli, Giacomini, De La Vega, Triglia en Taylor. Met nog vijf ronden te gaan raakte ook Robert Schotman betrokken bij een valpartij met Mika Perez bij het uitkomen van de Strubben en een halve ronde later ging ook Daniel Valle onderuit.

 

 

In de laatste ronde nam Scott Deroue de leiding in handen waarmee hij het veld aanvoerde door de Zuidlus. In het vloeiende gedeelte richting de GT kwam de concurrentie weer uit de slipstream om Deroue te verschalken. Glenn van Straalen dook aan de binnenkant van de Kawasaki-coureur bij het ingaan van de Ramshoek, maar zag daarbij Angelo Licciardi over het hoofd. De Belg raakte de controle over zijn Yamaha kwijt en nam bij zijn vervelende val Finn de Bruin mee. Licciardi werd vervolgens ook nog geraakt door De Gruttola, waarna de Belg met een beenblessure naar het medisch centrum werd vervoerd.

Please reload

KTM RC390 CUP ASSEN :02-04-2017

1/1

Please reload

KTM RC390 Cup Race 2 : Assen 29-30 april 2017

1/1

Please reload