VanStraalen_Race1_WSS600_R4_Misano-13.jpg

News 2022

EAB_SS600_R12_PhillipIsland-01.jpg
13

Phillip Island

Het laatste raceweekend van het seizoen zit erop. Het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië was de plek waar het FIM World Supersport Championship mocht afsluiten. Afgelopen weekend van 18 tot en met 20 november reed Glenn zijn laatste race van dit jaar. Het was een moeizaam raceweekend voor Glenn met een elfde plaats in de eerste wedstrijd en een tiende plek tijdens race twee.

EAB_SS600_R11_Mandalika-12.jpg
12

Mandalika

Glenn van Straalen en het EAB Racing Team reisden af naar Indonesië waar in het weekend van 11 tot en met 13 november werd geracet op het Pertamina Mandalika International Street Circuit. Het was een lastig weekend voor Glenn waarbij hij tijdens de eerste wedstrijd vroegtijdig ten val kwam en een zestiende plaats scoorde in race twee.

000594_P10_Wss_2022.jpg
11

San Juan

In het weekend van 21 tot en met 23 oktober was het FIM Superbike World Championship te gast in Argentinië waar werd geracet op het circuit van Circuito San Juan Villicum. Het was het tiende raceweekend en tevens de eerste overzeese wedstrijd van het jaar. Het was een ingewikkeld weekend voor Glenn van Straalen en het EAB Racing team. Tijdens de eerste race kwam Glenn vroegtijdig ten val en scoorde hij een elfde plaats in race twee.

EAB_WSS600_R9_Portimao-02.jpg
10

Portimão

Het FIM World Superport Championship was in het weekend van 7 tot en met 9 oktober te gast op het circuit van Autódromo Internacional do Algarve in Portugal. Het was het laatste raceweekend op Europese bodem. Glenn kende een lastig weekend, waarbij hij de eerste race finishte als twaalfde en vroegtijdig ten val kwam in de tweede race.

EAB_WSS600_R8_Catalunya-19.jpg
09

Barcelona

EAB_WSS600_R7_MagnyCours-28 (1).jpg
08

Magny cours

In het weekend van vrijdag 23 tot zondag 25 september streek het FIM World Supersport Championship neer op het Circuit de Barcelona-Catalunya voor het achtste wedstrijdweekend van het seizoen. Tijdens de eerste race werd Glenn negende en tijdens de tweede wedstrijd kwam Glenn vroegtijdig ten val.  

Een sterk weekend voor Glenn van Straalen en het EAB Racing Team in Magny Cours, Frankrijk. Na een zomerstop van zes weken was het van 9 tot en met 11 september weer tijd om te racen in het FIM Supersport World Championship. Glenn reisde met volle motivatie af naar Frankrijk en komt met meer vertrouwen terug. Hij sluit een goed weekend in Magny Cours af met een tweede plaats en een DNF

IDM Assen sunday 14-8-2022 photo Damon Teerink-8977.jpg
07

IDM Assen

EAB_WSS600_R6_Most-063.jpg
06 

Most

Afgelopen weekend reed Glenn met een gastoptreden tijdens het Duitse IDM-kampioenschap van 12 tot en met 14 augustus op het TT-Circuit in Assen. Een mooie gelegenheid om tijdens de lange zomerstop voor het thuispubliek te rijden. Glenn sluit het weekend af met tweemaal een prachtige overwinning op een zonovergoten Assen.

Afgelopen weekend van 29 tot en met 31 juli reed het WK Supersport kampioenschap op het Tsjechische circuit van Autodrom Most. Glenn van Straalen en het EAB Racing Team deden goede zaken in de laatste wedstrijd voor de zomerstop. Van een warme vrijdag naar een frisse en regenachtige zaterdag en een perfecte zondag. Alles kwam aanbod tijdens dit raceweekend.

EAB_FP_WSS600_R5_Donington-13.jpg
05

Donington Park

IDM Most Sunday 26-6-2022 photo Damon Teerink-1006.jpg
05

IDM Most

Afgelopen weekend reed Glenn van Straalen zijn vijfde wedstrijd van het seizoen in het WK Supersport op het spectaculaire circuit van Donington Park. De EAB Racing Team coureur liet het hele weekend zien over een goede snelheid te beschikken maar de resultaten tijdens de wedstrijden vielen tegen.

In het weekend van 24 tot 26 juni reed Glenn van Straalen met een wildcard in het Duitse IDM-kampioenschap op het Tsjechische circuit van Autodrom Most. Een goede training in voorbereiding op het WK Supersport wat over een maand tijd op hetzelfde circuit plaats vindt. Glenn reed twee keurige wedstrijden, wat twee keer een tweede plaats opleverde.

VanStraalen_Race1_WSS600_R4_Misano-13.jpg
04

Misano

Glenn van Straalen reed afgelopen weekend van 10 tot 12 juni zijn vierde wedstrijd van het seizoen. Ditmaal streek Glenn en het EAB Racing Team neer op Italiaanse bodem waar ze op het Misano World Circuit Marco Simoncelli reden. Met een uitvalbeurt in race een en een negentiende plaats in race twee kijkt hij terug op een instabiel weekend.

EAB_SS600_R3_Estoril-94.jpg
03

Estoril

Dit weekend reed Glenn van Straalen zijn derde wedstrijd van het seizoen op het Portugese Circuito Estoril. Het was een goed weekend voor de 21-jarige Nederlander die zich wederom goed in de kijker reed. Met een nette zevende plaats in race een en een achtste plek in race twee kijkt de EAB Racing Team coureur terug op een goed weekend.

WorldSBK Zaterdag Assen - 23-4-2022 photo Damon Teerink-3386.jpg
02

Assen

Glenn van Straalen scoort een prachtig resultaat tijdens zijn thuiswedstrijd in Assen. Afgelopen weekend van 22 tot 24 april stond het TT Circuit in het teken van de tweede ronde van het WK Supersport kampioenschap. Met zijn allereerste podium in het wereldkampioenschap heeft Glenn een bijzonder weekend afgesloten met een fenomenale tweede plaats in race een. Tijdens race twee kwam hij helaas vroegtijdig ten val bij de start van de race.

Glenn van Straalen scoort zijn beste resultaat in het WK Supersport 600.jpg
01

Aragon

Glenn van Straalen en het EAB Racing Team hebben het eerste raceweekend van 2022 met een goed gevoel afgesloten. Van Straalen reed naar zijn beste resultaten in zijn WK Supersport 600 carrière. Tijdens de vrije trainingen was de Yamaha-coureur constant in de top vijftien te vinden. De kwalificatie was perfect en Glenn kon direct een snelle ronde rijden. Hij zette de Yamaha YZF-R6 op een knappe vijfde plek voor de openingswedstrijd in Motorland Aragon.