15/11/2023

Ten Kate Racing en Glenn van Straalen in 2024 samen in World Supersport

Glenn van Straalen en Ten Kate Racing hebben een overeenkomst getekend om in 2024 samen uit te komen in het World Supersport kampioenschap. De talentvolle Nederlander zal samen met het team uit Nieuwleusen aan de slag gaan om de volgende stap in zijn carrière te realiseren. Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling van zowel Van Straalen, het Ten Kate Racing team en teameigenaar Ronald ten Kate.

Na het aankondigen van de contractverlenging van vicewereldkampioen Stefano Manzi is met de komst van Glenn van Straalen de line-up van Ten Kate Racing voor 2024 compleet. De 23-jarige coureur uit Hoogkarspel is sinds 2018 vaste deelnemer in de WorldSBK paddock in afwisselend de World Supersport 300 en World Supersport (600) categorieën. De afgelopen twee seizoenen was Van Straalen actief in de World Supersport klasse op een Yamaha YZF-R6 waarin drie podiumfinishes werden behaald. Zijn beste resultaten waren tweede plaatsen op het TT Circuit Assen en het Circuit de Nevers Magny-Cours in Frankrijk.

In de afgelopen seizoenen heeft Van Straalen laten zien dat hij zich kan meten met de beste coureurs in het World Supersport kampioenschap. Samen met Ten Kate Racing, dat al elf wereldtitels in het WK Supersport heeft behaald en in 2023 voor het derde seizoen op rij het teamkampioenschap wist te winnen, zal de Nederlander zijn doelstelling proberen te bereiken om zich als vaste waarde voorin in het WorldSSP kampioenschap te ontwikkelen en meer successen te behalen. Beide partijen zijn zeer enthousiast over deze Nederlandse samenwerking en hopen dat nieuwe partners zich in de komende maanden zullen aansluiten bij dit ambitieuze project.

Glenn van Straalen: “We kunnen eindelijk bekendmaken dat ik in 2024 met Ten Kate Racing aan de start zal staan in het World Supersport kampioenschap. De afgelopen twee seizoenen heb ik mijn snelheid laten zien op een Yamaha, ik heb er vertrouwen in dat ik met de kennis en ervaring van Ten Kate Racing volgend seizoen ieder weekend voor een podiumklassering kan gaan. Dat is uiteindelijk ons gezamenlijke doel, ik kijk ontzettend uit naar onze eerste test. Naast Ten Kate Racing gaat mijn dank ook uit naar Yamaha Motor Benelux, Branch Nederland en Yamaha Motor Europe. Samen met de mensen om mij heen zal ik er de komende winter hard aan werken om deze samenwerking tot een succes te brengen. Met deze aankondiging hopen we nog een aantal partijen te interesseren.”

Kervin Bos – Ten Kate Racing teammanager: “We zijn enorm blij en trots om een Nederlands talent te tekenen. We zijn ons bewust van het potentieel van Glenn en dat is ook de voornaamste reden dat we hier zo hard aan gewerkt hebben. Het belang voor de Nederlandse motorsport is groot en we hopen hiermee een trend in te zetten voor de toekomst. Zoals eerder al is aangegeven moet er heel veel gebeuren om dit te bewerkstelligen. De contracten zijn getekend maar beide partijen zullen in de komende periode nog een aantal puntjes op de i moeten zetten. We hopen onze tijd daarvoor maximaal te kunnen benutten in de aanloop richting onze thuisrace in Assen, het derde weekend van april. We zijn er ontzettend trots op dat we dit samen met onze partners en Nederlandse bedrijven kunnen doen en we kunnen niet wachten tot onze teampresentatie waar we onze nieuwe kleurstelling zullen presenteren, ik verwacht dat we mensen zullen verrassen met hoe onze motor eruit gaat zien.”